zondag 27 maart 2011

Welkom


Op deze blog kan u uw feedback over Gewijde Ruimte posten.

Om uw feedback te  posten volstaan drie stappen:

1. klikken op "opmerkingen" (hieronder),
2. uw feedback ingeven in het daarvoor bestemde vak onderaan de pagina,
3. klikken op "publiceren".

450 opmerkingen:

  1. De medewerkers van Gewijde Ruimte zijn u dankbaar voor uw feedback.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank voor dit mooie initiatief. Het schept een verbondenheid met allen die van het Woord proberen leven. Veel inspiratie gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank u wel voor deze meditaties in het Nederlands. In je eigen taal spreken de teksten heel duidelijk. En omdat het niet zo lang duurt is het heel makkelijk in te passen in mijn dagelijkse routine. Ik hoop dan ook dat deze site ook na Pasen doorgaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dank om uw enthousiasme te delen met anderen! Gewijde Ruimte is een project van onbepaalde duur. Het gaat door na Pasen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dank voor dit initiatief, een rustpunt in een vaak hectische werkdag, waarin de druk tot steeds beter commercieel presteren ons de waarde van het echte leven doet vergeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dank, ik heb veel aan deze site gehad tijdens een buitenlandse reis. Het was een 'ankerpunt' voor mijn vastenbeleving. Ik heb helaas niet overal kunnen inloggen, ik heb een aantal overwegingen gemist. Zijn die nog te achterhalen?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Internet kent geen grenzen ... Behalve dan die van de tijd. Alhoewel misschien ook hiervoor over afzienbare tijd een oplossing komt. Intussen komen er wel elke dag nieuwe overwegingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb deze website pas enkele dagen geleden ontdekt. Sindsdien maak ik iedere dag wat tijd vrij om hier door te brengen in gebed en contemplatie.

    Ik wil graag mijn waardering uitdrukkende i.v.m. de onberispelijke structuur van de website en de sprekende keuze van de teksten en overwegingen. Ik bezocht al eerder soortgelijke initiatieven maar werd nooit eerder op dergelijke wijze geïnspireerd.

    Na jarenlange omzwervingen leidde mijn weg me terug naar het begin; het geloof dat ik in mijn jeugd verloor. De dagelijkse evangelieteksten en overwegingen zijn me inmiddels tot leidraad geworden. Ik hoop dan ook van ganser harte dat "gewijde ruimte" een lang leven beschoren is...

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Beste Marianne,

    Dank dat je je enthousiasme deelt met de ruimere Gewijde-Ruimte-Gemeenschap.

    Deze dagen maakt GR spannende dagen door. Er is twee jaar gewerkt aan een nieuwe, meer interactieve, onderbouw van GR. Deze komt eerstdaags online.

    Ik hoop net als u dat GR een lang leven beschoren is. Het is bedoeld om héél lang te leven.

    Broederlijke groet en dank namens het team van GR!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik wil u hierlangs van harte bedanken voor de rust en het vertrouwen die GR me elke dag weer schenkt. De dagelijkse lezing geeft me de kans om mijn geloof verder te verdiepen en de zekerheid dat we liefdevol gedragen worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. in een beetje een moeilijke tijd gevlucht naar deze pagina die ik een tijd geleden kreeg aangereikt.
    vandaag kan ik weer verder.
    met veel dank.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Steeds welkom. En wel van harte!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. heb deze site gezocht. Merk dat ik door het lezen innerlijk vertraag en stiller word en dat helpt me bij het bidden. Soms kan muziek (bijvoorbeeld für Alina) nog helpen bij het vertragen. RJ

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Dank voor uw terugblik. Goed nieuws voor u. Het is niet uitgesloten dan over afzienbare tijd er op Gewijde Ruimte zelf muziek zal worden aangeboden voor wie dat wenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik vind het voor mij in deze fase van mijn leven een enorme hulp om even mijn computerwerk te onderbreken en me even naar God te richten en Hem in mijn hart te laten kijken om mij te bemoedigen of te zeggen dat Hij mij liefheeft. Vandaag heb ik de website ontdekt en dat is helemaal GEEN toeval, dat had ik net nodig, NU!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Beste Leen,

    Dank om dit te delen met de biddende gemeenschap die zich aan het vormen is rond Gewijde Ruimte. Welkom!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hallo,
    Sinds enkele dagen heb ik deze site ontdekt. Wat een verademing, na lang zoeken eindelijk gevonden wat ik zocht, een plek waar ik elke dag even tot rust kan komen, en kracht en wijsheid kan vinden in tekst en gebed. Ik hoop dat Gewijde ruimte lang mag blijven bestaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. prachtige meditaties,
    via radio maria heb ik de site ontdekt.
    zal zeker vaak gebruik gaan maken van gewijde ruimte. een heel mooi initiatief.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik kijk uit naar de muziek die u hier zal aanbieden ter verdieping van het gebed. Ik ben er van overtuigd dat de juiste muziek, ingegeven door goddelijke ispiratie, een grote verruiming kan zijn voor het gebedsleven.
    Ik luister nu vaak tijdens mijn gebedsmoment naar Beethoven, pianoconcerto nr.5 Il adagio.
    Met dank.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. U hebt de site mooi aangepast en verrijkt met een GIDS. Zeker een welgekome hulp voor heel wat gebruikers. Op dit moment blijf ik graag bij de sobere teksten van inkeer en bezinning ... dit Woord van Leven is me op dit moment genoeg. Toch wil ik u danken voor de uitbreiding met de gids want wellicht komt die mij vroeg of laat van pas. Ik wens jullie moed en vertrouwen in de verkondiging van Gods Woord. Dank daarvoor !

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Deze site is een vaste leidraad geworden voor mijn voorheen nogal chaotische gebedsleven. Een aantal overwegingen die mij bijzonder raakten heb ik opgeslagen. Jammer dat de afdrukversie verdwenen is. Dank voor uw leiding

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Dank omdat jullie langs deze weg "Gewijde Ruimte " hulp bieden aan allen die de Heer zoeken en Hem elke dag willen volgen .
    Het stappenplan .. is een hulp om de Heer te ontmoeten die mij bij elk gebed wil omvormen meer naar Hem .
    Déanna

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat een prachtige inleidende tekst deze week. Een bezinning om mee te nemen en in stil gebed je helemaal te tonen aan onze lieve hemelse Vader. Ja, zo simpel is bidden, bij de Goddelijke Drie verwijlen in openheid en vertrouwen. Dank u wel !

    BeantwoordenVerwijderen
  24. God is groot ... God is goed ! Dank aan Nikolaas, dank aan alle zoekers verbonden met de Gewijde Ruimte... een dagelijks welgekome moment van inkeer stilte bekering ommekeer heling... dank aan God !

    BeantwoordenVerwijderen
  25. "Het zand van mijn voeten schudden en verder gaan." Een woord die mij vandaag heel sterk geraakt heeft. Een antwoord op mijn zoeken,een hulp bij het maken van een keuze. Nu is God wel heel dichtbij gekomen. God zij dank !

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Ik heb jullie site ontdekt langs Rorate. Héél verrijkend om 's morgens vroeg de dag te beginnen met deze bezinningen. Een beetje 'Geestelijke begeleiding' is meer dan welkom in deze chaotische tijd. Ik heb de site ook doorgegeven aan de leden van 'Woord van Leven' en ik hoop dat zij het ook als een hulp mogen ervaren. Proficiat met het initiatief. Micheline.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Via een vriend ben ik in contact gekomen met GR. Ik kan hem alleen maar dankbaar zijn en de samenstellers feliciteren. GR is een degelijke hulp bij mijn verlangen om tot echt innerlijk gebed te komen. Aangezien ik heb ondervonden en ingezien dat alleen Christus mij in deze moeilijke situatie kan troosten, is GR een grote troost omdat ik hier telkens weer hulp krijg aangereikt om te leren bidden. Dank hiervoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Sedert ik van het bestaan van "Gewijde Ruimte" afweet gebruik ik de teksten dagelijks voor mijn avondgebed. Samen met een "bezoek" aan de grot in Lourdes en een paar liederen van "Taizé" vormen zij een zinvol bezinningsmoment.
    Bedankt voor het aanreiken van dit waardevol geschenk die "Gewijde Ruimte" voor mij is.

    André Vandekerckhove
    Waregem

    BeantwoordenVerwijderen
  29. met de dagelijkse gebeden van de site ,kan ik dichter bij de Heer zijn

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Dank voor jullie inzet die het mgelijk maakt om even stil te staan bij de Gever van ons leven Ik zoek al een hele tijd naar een manier van bidden met de bijbel en dit is precies wat ik eigenlijk zoek
    Tiny

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Dank ,heel veel dank voor de GR.Gevonden door Radio Maria.Het beste dat ik op internet tegenkom,dagelijks 1o minuten,nee,een half uur!Heerlijk toch! Moge er nog velen volgen,dit doet de mens goed! May God bless You and Keep you! Let your light shine trough..Thank you!

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Sinds ik op Radio Maria Uw verhaal hoorde vond ik de GR,Prachtig ! Lang op zoek geweest naar een plek waar ik uit de bijbel een stuk mag lezen en erdoor geinspreerd mag worden.You let the Spirit flow in our hearts that fills us with Joy courage and happiness.God bless you All! Thank you!!

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Het is nu iets minder dan 5 maanden dat jullie gestart zijn met Gewijde Ruimte. Sindsdien laat ik dagelijks mijn gebed voeden met de zeer diepzinnige bijdragen. En vandaag schoot mij plots de gedachte binnen: ik voel dat ik als mens echt veranderd ben ondertussen, en dus ook mijn leven; ik begin het Rijk Gods te voelen... ! Ik voel dus met heel mijn hart,heel mijn verstand, en al mijn krachten dat jullie meditaties blijkbaar echt wel de essentie van Jezus' blijde boodschap vertolken! Anders zou deze verandering niet mogelijk geweest zijn. Hoe kan ik anders dan jullie zeer erg dankbaar te zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Een teken aan onze wand
    en ge laat dat oplichten
    veel dank daarvoor

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Goed gedaan! Proficiat en dank voor de hulp.

    BeantwoordenVerwijderen
  36. ZO GOED ALS BROOD
    ZEG IK TOT MEZELF
    OM HET DAGELIJKSE GEBRUIK
    TE STIMULEREN

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Deze woorden zijn eten en drinken voedsel voor onderweg ! Het is als balsem op het hart ! Veel DANK aan de persoon die zich hiervoor inzet ! Aplaus ****

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Via jou, Nikolaas, een tijdje geleden gewijde ruimte ontdekt. Bedankt, want ook voor mij is het een plekje waar ik geregeld naartoe 'surf' om tot stilte, bezinning, gebed, dichtbij de kern van alle dingen, bij God te komen. Even naar het evangelie gaan, zet alles waar ik mee bezig ben weer in het juiste perspectief. groetjes, Els

    BeantwoordenVerwijderen
  39. "Dank" met hart en ziel voor deze levengevende ruimte op het wereldwijde net en in mijn kleine gelovige hart ! Al geruime tijd hou ik eraan mijn dag in te zetten met "Gewijde Ruimte"
    U slaagt er écht in om ons over het geloofspad te gidsen naar persoonlijk gebed en innerlijk groei. "Dank"
    Gist in het deeg - wat een prachtig en inspirerend beeld van het Rijk Gods ... niet meer zichtbaar, maar in de massa werkzaam aanwezig !

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Wauw, ik zat in een vergadering en moest even wachten en ontdekte per ongeluk jullie site...

    Het deed me deugd en gaf me extra kracht en energie... Ik voelde dat God me nabij `is `... en er brandde een vlammetje van vreugde op in mijn hart!!!
    Dank u wel

    BeantwoordenVerwijderen
  41. proficiat GR nu kan ik groeien in geloof
    met uw gebeden en teksten

    Fons

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Dit gebed was zo mooi. iets om over na te denken en iets dat een mens raakt.Het geloof in de heer Jezus die zoveel van ons houd ,het is niet te vatten voor een klein mensenverstand. Hij reikt ons de Hand om verder onze weg te gaan in Zijn gezelschap,zonder angst en twijfel. Dit is een zeer mooi blog en het zal velen helpen;
    bedankt ,ik zal er elke dag naar kijken en mee bidden.

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Stof tot nadenken, de bedenkingen !
    Voel ik me soms niet 'te goed' om met bepaalde mensen op te trekken ?
    Besef ik dat ik zelf soms tot de 'tollenaars en zondaars van allerlei slag' behoor ...
    Blijf ik naar Jezus komen luisten ?
    Beïnvloedt dat luisteren mijn leven zó, dat vreugde ontstaat bij 'de engelen van God' ?

    Christine

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Gebed is als een touw dat me dicht bij God houdt. Wanneer ik het touw loslaat, geraak ik verwijderd van God.

    Een beeld dat me heel sterk aanspreekt.
    Bedankt !

    ChrisTine

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Ook ik ben zeer getroffen door dit beeld. Dank!

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Gewijde ruimte helpt
    wanneer onze eigen inspitatie tekort schiet
    het geeft ons bevestiging
    het geeft ons diepte
    het doet ons hart danken
    danken doet deugd
    het geeft innerlijke vreugd

    BeantwoordenVerwijderen
  47. Wil jullie er op wijzen dat vandaag de evangelietekst er helaas niet bij zat. Ben erg blij jullie site gevonden te hebben, na jarenlang de ierse site bezocht te hebben, is het fijn gewoon in het nederlands te kunnen lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  48. dank helpt veel in sombere dagen

    BeantwoordenVerwijderen
  49. Schouwen ... het vraagt aandacht ; een oog en een oor, een hart
    om vervolgens te
    BEschouwen ; stilstaan bij wie en wat je omringen.
    Ik ga ervoor !

    BeantwoordenVerwijderen
  50. Bedankt voor deze site. Het is een bedding waardoor mijn geestelijk leven weer wat kan stromen.

    BeantwoordenVerwijderen
  51. Gewijde Ruimte betekent een geweldige hulp voor me bij het bidden! Dank!

    Een suggestie: misschien kunnen niet enkel de heilige jezuïeten op de kalender, maar ook het feest van vandaag bvb.?

    BeantwoordenVerwijderen
  52. Sinds ik weet heb van de site, ga ik dagelijks of zelfs meermaals dagelijks naar de site. Dit betekent toch voldoet "Gewijde Ruimte" aan een behoefte in mij! Mooi gedaan en een goede steun bij het bidden (in verbondenheid met de Heer en met de anderen, die ook via deze site bidden). Dank je wel

    BeantwoordenVerwijderen
  53. Een erg mooie site. Helpt me bij mijn gewetensonderzoek. Goede hulp bij het bidden.

    BeantwoordenVerwijderen
  54. Ik beluister regelmatig de meditaties op www.pray-as-you-go.org, maar ik merk dat de Nederlandse teksten op www.gewijderuimte.org mij beter helpen in gebed. Hartelijk dank voor dit mooie initiatief.

    BeantwoordenVerwijderen
  55. Het is nodig dat U er bent... op elk moment kan men ten rade gaan... Dank om het vol te houden !

    rudi

    BeantwoordenVerwijderen
  56. Wat een zegen kennis gemaakt te hebben met Gewijde Ruimte en er dagelijks samen met zovelen anderen te kunnen bidden. Dank en nog eens dank!

    BeantwoordenVerwijderen
  57. Goed om dagelijks met Gods woord te beginnen en een moment van stilte voor jezef te creeren. Bij het kiezen van de dag zie ik tal van heiligen staan, gisteren2 januari. Waarom moet dat is dat nodig tot eer van God. het zijn toch ook gewoon mensen geweest?

    BeantwoordenVerwijderen
  58. Ik ben heel blij dat ik deze gewijde ruimte gevonden heb. Elke avond kijk ik er naar en denk over de tekst na. Ik heb er veel aan. Ik heb dit gevonden door de site in alle dingen, die ik ook erg mooi vind. Dank hiervoor. Ook heb ik deze site doorgegeven aan familie, die er zuinig op is zoals mij gezegd is. Mensen worden geraakt!


    Carola Lexmond-Kiepe

    BeantwoordenVerwijderen
  59. Bij dit nieuwe jaar : "Dank" voor de gebedsruimte die je creëert Nicolaas ; een echte oase, elke dag opnieuw.
    Aan jou en aan de ganse gemeenschap : beste wensen voor 2012 !
    Dat we zouden weten wanneer Hij ons iets probeert te zeggen. Dat we zouden merken wanneer Hij bezig is ons gerust te stellen. Dat wij de genade mogen ontvangen om vrij te zijn van eigen onrust ...
    ChrisTine

    BeantwoordenVerwijderen
  60. Alleen God kan bevroeden welk een zegen de website "Gewijde Ruimte" is voor wie die geregeld bezoek.Even bij God verwijlen,
    in geloof dat God bij mij wil zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  61. De tekst maakte mij stil en gaf een deemoedig gevoel dat echt deugd deed.

    BeantwoordenVerwijderen
  62. Als de wereld toe is aan nieuwe Evangelisatie, dan is "Gewijde Ruimte" hierop een passend antwoord.
    Deze site mag best en groetere bekendheid krijgen.
    Enige mediabelangstelling zou niet misstaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  63. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  64. Wat een prachtige site en medium om te overdenken in aanwezigheid van God de Vader. Het is nog even wennen om vanachter een beeldscherm te overdenken en te bidden. Dank voor dit mooie instrument om tot jezelf en de Heer te komen

    BeantwoordenVerwijderen
  65. Wat ben ik blij met deze site. Ik probeer altijd uit mijn eigen gebedenboeken de dagelijkse gebeden te bidden,maar ik merk nu ik zieker ben, dat alleen al het zoeken van de juiste gebeden mij energie kost. Dit is zo mooi, ik ben er heel dankbaar voor.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Veel sterkte, Fientje! Een gebedje voor jou van hieruit.

      Verwijderen
    2. Dag Griet,
      Heel hartelijk dank voor uw gebed. Door omstandigheden nu pas weer op deze prachtige gebedsite. Ik ga de link doorsturen naar een aantal mensen.
      Ik wens u en alle mensen die mee bidden, om wat voor reden dan ook, alle goeds toe.
      Een hartelijke groet en Gods zegen.
      Fientje

      Verwijderen
  66. Ontzettend fijn dat zoiets als deze site zomaar voorhanden is. Vandaag gaf het zelfs een schaterlach omdat er stond "In de voorbereiding naar kerst" oeps. Maar het gaf mijn humeur een zet in de goede richting. Niemand is onfeilbaar!! bedankt alle makers voor jullie inspanning

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank, beste Saskia, voor uw schaterlach en om dit te signaleren. Ik heb het meteen aangepast. Blijvend welkom in onze gemeenschap van Gewijde Ruimte!

      Verwijderen
  67. Dank om alles wat ik reeds op GR heb gevonden.
    Het is een grote hulp in mijn dagelijks gebed.

    BeantwoordenVerwijderen
  68. ik volg regelmatig het dagelijks gebed op GR.
    Ik voel me rustiger en kan beter de dagelijkse dingen van het leven plaatsen.
    Ik ben er zeker van dat deze rust mijn relaties in ruime zin ten goede komt.
    Jan

    BeantwoordenVerwijderen
  69. Heel mooi die "koinonia" van Gewijde Ruimte, die verbondenheid met allen die ermee bidden...

    BeantwoordenVerwijderen
  70. Lea Verschraegen3 maart 2012 om 08:56

    het is een goede gewoonte geworden van mij, dagelijks na de lezingen van de dag op willybrodbijbel naar gewijde ruimte te gaan.Wat een voorrecht dit te mogen doen. Dank ervoor, ook dank aan alle medewerkers van "wijselijk onwetend"
    Moge de Heer allen zegenen.

    BeantwoordenVerwijderen
  71. Ik ben weer getroffen door: bemin jouw vijanden... Het is soms al moeilijk om te beminnen, laat staan je vijanden. Wat een uitdaging voor os, Christenen, mensen die de naam van Jezus dragen. Dank u wel,samen blijven we op tocht gaan. Christiane

    BeantwoordenVerwijderen
  72. Blij dat hier mocht komen voor het woord van god te leren in Jezus naam.

    BeantwoordenVerwijderen
  73. 11 maart, in bid nu precies een jaar met Gewijde Ruimte. Het heeft mij zó veel dichter bij Jezus gebracht, meer dan ik ooit had gedacht. Ik heb jaren lang geprobeerd om sommige van mijn slechte eigenschappen te onderdrukken, ze uit te bannen. Nooit eerder heb ik zo veel voortgang gemaakt. Ik neem ook altijd wat uitdraaien mee op reis. Heel veel dank voor deze site.

    BeantwoordenVerwijderen
  74. Regelmatig bid ik mee. Schenkt rust, innerlijke vrede en vertrouwen in een geloofwaardige Jezus, zoals in het evangelie van vandaag, dankjewel. Philip

    BeantwoordenVerwijderen
  75. Dit is van het beste wat ik ooit heb gevonden op internet.
    Wat fijn om elke dag opnieuw Gods woord te kunnen lezen en bemediteren.Groeten en Gods Zegen
    Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  76. Daar ik gisterenavond naar Braambos heb geluisterd ben ik nu ook op de hoogte van het bestaan van deze website. ik heb schoon elke pagina doorgebladerd en warempel ik heb gesproken met Jezus- met mijn ogen toe voor het scherm -, wie had dat kunnen denken dat zo'n een modern apparaat ook geeigend is om te spreken met jezus. Er is nog toekomst!

    BeantwoordenVerwijderen
  77. Ik begin er een dagelijkse gewoonte van te maken 's avonds voor het slapen gaan de gewijde ruimte te bezoeken!

    BeantwoordenVerwijderen
  78. Nikolaas, ik ben bezig met 'n blog over "zielen helpen", en wil verwijzen naar deze site. En dus check ik het even. En dus deze suggestie: het plaatje is erg winters. Mss iets van de lente? Of iets van een ikoon of zo?

    Groet!

    BeantwoordenVerwijderen
  79. De informatie over de website vond ik in het tijdschrift Jezuïeten. Toch heeft het nog lang geduurd vooraleer ik de site uiteindelijk bezocht. Elk bezoek is voor mij nu een deugddoende ervaring. Ik probeer het in te bouwen in het dagelijks ritme, tijdens mijn computerwerkzaamheden.
    Via gewijde ruimte voel ik ook een sterke verbondenheid met de hele christelijke gemeenschap.

    BeantwoordenVerwijderen
  80. Hoeveel mensen hebben in 4 jaar reeds geholpen geweest in hun zoeken om te bidden? Dank voor alle werk om dit mogelijk te maken. Zalig Pasen.
    Lea

    BeantwoordenVerwijderen
  81. Bijna dagelijks kom ik graag hier even verpozen bij de Heer. Dankbaar om zijn tederheid en om zijn raad. Ook dank ik jullie Jezuiëten voor de goeie korte uitleg bij de evangelieteksten.
    Zalig Pasen, want de Heer leeft!

    BeantwoordenVerwijderen
  82. Dankbaar ben ik omdat ik hier elke dag inspiratie kan vinden. Dat je kan voelen dat deze site met liefde is gemaakt. Mooie dag gewenst...;)

    BeantwoordenVerwijderen
  83. Als een van mijn laatste acten van vandaag laat ik jullie graag weten dat ik de grote medidatieve tekst van de voorbije week zo goed vond: zo verhelderend en geloofwaardig! Ik heb hem uitgeprint om hem ten gepaste tijd te kunnen doorgeven aan nog wat sterkere twijfelaars dan ik in de hoop van... . Veel dank.

    BeantwoordenVerwijderen
  84. Ik vind het spijtig dat de zeer mooie inspiratie van vandaag binnen enkele dagen weer verdwijnt uit de Gewijde Ruimte. Daarom wil ik de aanzet even vastleggen in deze feedback. 'Als we Gods onvoorwaardelijke liefde voor ons zouden vatten, dan zou het leven radicaal een reis van vreugde zijn. Vreugde kan aanwezig zijn te midden van ontberingen. Jezus' vreugde is diepgaand en sterk, zelfs in zijn lijden. ... '

    BeantwoordenVerwijderen
  85. Gisteren was de ruimte onder 'Woord van God' leeg. Omdat dit ook vandaag zo was meld ik het even. Misschien wijst dit immers op een blijvende structurele fout die binnengeslopen is in onze zeer dierbare Gewijde Ruimte. Dank!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Met dank voor het signaleren. Het was een materiële fout. Dank ook om desgevallend in de toekomst analoge problemen te signaleren!

      Mooi Pinksteren toegewenst

      Verwijderen
  86. De Heilige Geest is over de Apostelen gekomen, dat de Heilige Geest ook met deze Pinksteren 2012 over ons moge gekomen zijn. Op donderdag 31 mei is het Feest van het Bezoek van Maria aan haar nicht Elizabeth. Kan dit ook vermeld worden op Gewijde Ruimte?

    BeantwoordenVerwijderen
  87. Proficiat voor de nieuwe opzet die zeer helder is.
    Tom Krösing

    BeantwoordenVerwijderen
  88. Werkelijk knap werk de nieuwe verandering op mijn dagelijks
    bezoek op de " Gewijde Ruimte" dank U
    Charles Depauw

    BeantwoordenVerwijderen
  89. de opzet is oké maar ik

    mis " de tips rond inspiratie "

    met dank

    BeantwoordenVerwijderen
  90. U vindt de tips onder het woord 'inspiration" bovenaan de pagina. Dit Engelse woordje moet nog vertaald worden.

    Groet,

    Nikolaas

    BeantwoordenVerwijderen
  91. Ik volg sacredspace / gewijderuimte al een paar jaar, eerst in het Engels, en nu in het Nederlands.

    Ik ben een vurige aanhanger sinds het eerste uur

    De nieuwe layout oogt fris en modern. Zeer mooi !

    Toch is er een evolutie die ik persoonlijk iets minder geslaagd vind.

    In tegenstelling tot de vorige versie, bevatten de gebedspagina's nu meer links, links die je - tijdens het gebed - kan missen.

    De link naar het gebed van gisteren, de link naar het gebed van morgen en de verwijziging naar de Ierse Jezuïeten lijken me - tijdens het gebed - niet nodig. Ik denk dat gebedspagina's beter zuivere gebedspagina's blijven.

    Koen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Koen,

      Dank voor uw enthousiasme en uw pertinente bedenkingen. De layout zal de komende weken en maanden en nog heel wat verder evolueren. Ik speel uw bedenkingen en suggesties alvast door naar Dublin.

      Met dank,

      Nikolaas

      Verwijderen
    2. Als ik klik om te steunen, kan ik niet verder.
      Toch ook geen agressie van een of andere hacker zoals met Kerknet?
      Lea

      Verwijderen
  92. Beste Lea,

    DAnk voor uw berorgdheid. Neen, geen hackers. Wel het vele werk om alles in 20 talen beschikbaar te maken. Ik heb nog maar net de bedoelde pagina vertaald naar het Nederlands. Ze komt eraan!

    Dank,

    Nikolaas

    BeantwoordenVerwijderen
  93. Op voorspraak van St Liduina van Schiedam bid ik voor de genezing van mijn vrouw van sacodosis in haar lever.
    St Liduina, bidt voor haar.
    Tom Krösing

    BeantwoordenVerwijderen
  94. Zaterdag 16 juni is de Feestdag van het Onbevlekt Hart van de Heilige Maagd Maria. Dat Maria op deze dag tesamen met haar zoon onze financiele situatie goed onder beheersing houdt. Maria en Jezus, bidt voor ons.

    BeantwoordenVerwijderen
  95. ben erg blij met het "gidsen" in het gebed!

    BeantwoordenVerwijderen
  96. DANK voor deze site "Gewijde Ruimte" die ik via het parochieblad vond. Het is pas nu dat ik dagelijks nr de site ga om even bij een kaarsje God dichter te laten komen.
    Ik word er stil van, die onbeschrijflijke sfeer, het rakelings God aanwezig voelen en mogen beseffen hoeveel hij van ons houdt niettegenstaande onze onvolmaaktheden.
    Het doet me deugd te zien dat zovele mensen er eveneens zo door geraakt zijn: een sterke band zonder dat we elkaar kennen maar toch leven van dezelfde Geest. Mogen we nog geloven in wonderen? Gewijde Ruimte is er één !

    BeantwoordenVerwijderen
  97. Beste Nikolaas,
    Het is toch altijd met een zekere schroom dat ik een foutje signaleer, maar omdat je dit expliciet vraagt doe ik het maar: de inspiraties bij de lezing van gisteren waren niet aansluitend bij de lezing van die dag, maar bij deze van vandaag (vandaag geeft geeft dan ook dezelfde inspiraties.)
    Met dank en groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste,

      Dank om dit vooralsnog te signaleren! Ik heb het meteen aangepast. Beter laat dan nooit.

      Mooie zomer toegewenst!

      Nikolaas

      Verwijderen
  98. Het is vandaag 9 juli ook de dag van de Martelaren van Gorcum. Kan hieraan ook aandacht worden besteed op "Gewijde Ruimte"?
    Tom Krösing

    BeantwoordenVerwijderen
  99. Ik ben niet zo'n computerfan, maar deze website is de ontdekking van het jaar (jaren). Vorige week een retraite Geestelijke Oefeningen gedaan en nu zoekend naar een leesrooster. Wat een cadeautje! Hoop dit lang te kunnen volgen.
    Hartelijke groet,
    Gerda

    BeantwoordenVerwijderen
  100. Van harte proficiat vandaag met de H Ignatius, geweldig wat hier allemaal te lezen en te beleven is, ook het verhaal van het weeshuis vandaag met de boodschap:
    Christus is altijd met ons

    BeantwoordenVerwijderen
  101. Het was fijn om u op deze dag van Ignatius ook op radio Maria te horen verwijzen naar deze website, en naar 'pray as you go'. Echt, het 'werkt', hartelijke groeten, Philip

    BeantwoordenVerwijderen
  102. Ook voor mij is deze website een fantastische ontdekking, een waar godsgeschenk. Het geeft mijn bidden structuur, houvast en inspiratie, en daarvoor wil ik de makers bijzonder hartelijk danken. Dankzij jullie kan ik weer de luxe smaken om lang en intens bij Hem te vertoeven.
    Van harte,
    J.

    BeantwoordenVerwijderen
  103. Door deze website begon ik zin te krijgen in het kunnen verwijlen bij God. Dit is nieuw voor mij, ik heb dit voordien nooit echt zo beleefd. Het is een genade om dagelijks hierop te kunnen terugvallen en te herbronnen dankzij jullie. Dankjewel hiervoor,
    A

    BeantwoordenVerwijderen
  104. Elke avond een stil moment voor 'lectio divina'. Dank voor dit 'dagelijks brood' dat ik met mondjesmaat proef.

    BeantwoordenVerwijderen
  105. Wat een fijne website! Al sinds enige tijd voor mij een rustpuntje in de dag en een moment met God.
    Veel dank hiervoor,
    B.

    BeantwoordenVerwijderen
  106. Zijn Geest is levensadem ... en leidt mij zachtjes naar al wat goed is.
    Ja dat geloof ik ten diepste. Op mijn verlangen en mijn zoektocht naar volledige (over)gave voel ik me liefdevol door Hem omarmd. Hij gaat mee; niet dwingend, niet duwend of trekkend. Hij houdt gelijke tred en wijst de weg.

    Bedankt gids Nicolaas!
    ChrisTine

    BeantwoordenVerwijderen
  107. Ik las vanmorgen "toevallig" via het Dagelijks Bijbelcitaat de link onderaan de laatste tekst: "Bron : Gewijde ruimte". Ik ben er voor de eerste keer op terechtgekomen. Ik heb het moeilijk om te bidden en lees dus luidop om het te laten doordringen. De teksten hielpen me enorm en brachten me tot rust. Hartelijk dank. Myriam

    BeantwoordenVerwijderen
  108. Zojuist, zondag 4 november even na drieën, deed ik de ademhalingsoefening.
    Terwijl ik dit deed herinnerde ik mij dat ik vroeger bij biologie hetvolgende geleerd had:
    wanneer je inademt adem je zuurstof naar binnen. Die zuurstof dient tot onderhoudt en opbouw van je lichaam.
    wanneer je uitademt dan adem je de afvalstoffen mee naar buiten die in het lichaam schadelijk zouden zijn.

    Nu zat ik in de oefening en vele jaren later, bijna dertig, verwonderde ik mij erover hoe logisch het voor mij is geworden dat deze lichamelijke 'functie', door God gegeven, past bij deze geestelijke oefening.
    Adem Gods adem in en je eigen zonden en vuil gaat eruit.

    Samen met het Jezusgebed, Jezus Heer, ontferm u(over mij) heel mooi. Waarbij bij het inademen gebeden kan worden Jezus Heer.
    En bij het uitademen ontferm u(over mij)

    Blijft echter het moeilijke voor mij om mijzelf niet goed of af te keuren danwel te beoordelen, maar te zijn in Gods genade.

    BeantwoordenVerwijderen
  109. Het zou mooi zijn als je op de naam van de Heilige kan klikken en dan meer over de Heilige kan lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  110. @E
    Er staat een uitgebreid archief van heiligen op http://www.heiligen.net/heiligen_naam_alf.php?HN=K
    (kennelijk een site van Delftse Jezuïeten).
    Ik leer er iedere keer weer iets bij, vandaag nog dat ook Karel de Grote en Karel de Goede, graaf van Vlaanderen, heilig werden verklaard. En Konrad, de twintigste bisschop van Utrecht.

    BeantwoordenVerwijderen
  111. Even opmerken dat wanneer je op de startpagina klikt op "méér gewijde ruimte", je de intenties van de Paus niet kan lezen. Dank.

    BeantwoordenVerwijderen
  112. Idd. Mogelijks wordt deze functie over niet al te lange tijd geactiveerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  113. Heel fijn om de dagelijkse gebeden te lezen.
    Hopelijk blijft deze "gewijde ruimte" voor altijd online.
    Hartelijk dank voor zulk een fijne website.
    Groetjes en moge onze goede God jullie allemaal zegenen en bewaren. Dirk.

    BeantwoordenVerwijderen
  114. Gebruik Gewijde Ruimte iedere dag. Heb deze site ook aan heel veel mensen doorgegeven. Ik krijg regelmatig terug dat er in de stukjes opweg naar het evangelie zo dikwijls 'moeten' staat. Dit wordt ervaren als 'dwang'. Naar aanleiding van die opmerkingen ben ik er op gaan letten en het is inderdaad zo. Vandaag valt het mij in het bijzonder op. Wellicht een kwestie van vertalen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Marianne,

      Dank voor deze waardevolle opmerking. Die valt niet in dovemansoren!

      Verwijderen
  115. Ook dit lijkt mij "Van God Gezonden" waarvoor dank.

    Is het de bedoeling dat de lezer U ook deelgenoot maakt van zijn gevoelsmatige en/of beredeneerde reacties die hij in zichzelf weet opkomen omtrent de teksten en waarvan hij niet noodzakelijk weet of die wel nuttig zijn voor de ganse GR_gemeenschap? Bestaat dan niet het gevaar van omwoeling der serene sfeer die hierbij noodzakelijk is?

    vb 121212 /Vrijheid/"wat Hij voor mij heeft gemaakt": Die bewoording krikt mijn ego wat verder de lucht in terwijl het eerder zou moeten gedimd worden. Met de bewoording "wat Hij ook voor mij heeft gemaakt" voel ik mij rustiger.

    Zulke dingen hebben een zeer persoonlijk belang en zijn misschien een terechte futiliteit voor anderen. Daarover dient ook niet publiekelijk te worden gediscuteerd.

    Twee praktische opmerkingen:
    - U meldt hierboven klik op "reacties" (hieronder) doch ik vond dit woord nergens want men moet eerst het blog kunnen openen.
    - Is het niet duidelijker de Blog inclusief het "feedback_formulier" in omgekeerde volgorde te presenteren: meest recente van boven?

    Met hartelijke steun.

    Clessens Paul

    BeantwoordenVerwijderen
  116. Dank voor uw pertinente bedenkingen en suggesties. Idd, het is niet meteen de bedoeling om al te inhoudelijk te gaan communiceren via dit blog over het persoonlijk gebed. Maar zeggen wat GR voor u betekent, kan zeker een zinvol zijn voor andere surfers!

    Dank ook voor uw terechte suggesties ivm de blog zelf. Ik probeer er iets mee te doen!

    Adventsgroet en -dank,

    Nikolaas

    BeantwoordenVerwijderen
  117. een geweldig initiatief, bedankt en nog veel mensen aan het denken zetten.

    BeantwoordenVerwijderen
  118. Ik had een abonnement op 'overhoop' dat spijtig genoeg ten einde loopt eind december. Ook het tijdschrift 'mensen onderweg' is er niet meer. Door wat zoekwerk kwam ik op gewijde ruimte terecht wat zeer voedend is voor persoonlijk gebed en meditatie. Er wordt ook gelinkt naar het dagelijks leven waarin een gelovige 'poogt' een en ander te realiseren; dit met vallen en opstaan anno 2012 niet zo eenvoudig in onze geseculariseerde maatschappij. Ik kijk dagelijks op de site en vind ook de igniswebsite zeer boeiend. Dank voor de inzet van velen om dit te realiseren. Tijdens de adventsperiode is het een echt moment van verpozing om even op deze website te vertoeven. Zelf moet ik in het onderwijs op pastoraal domein heel wat aanbieden. Het is dan ook goed dat er tegenwicht is aan aanbod om me te herbronnen.
    Ik wens alle sypathisanten van 'gewijde ruimte' nog een sfeervolle advent toe op weg naar het licht van Kerstmis.
    Mieke, leermeester godsdienst in de lagere school.

    BeantwoordenVerwijderen
  119. Dank voor alles wat ik kreeg in het voorbije jaar.
    zalig kerstfeest aan iedereen, het moge jullie goed gaan in 2013, met Gods zegen.
    Lea

    BeantwoordenVerwijderen
  120. ...ja, dat we met velen in eenheid met God mogen leven !
    Aan ieder van u en in het bijzonder aan Nicolaas die deze verbondenheid mogelijk maakt ; een vrede- en vreugdevol jaar !

    BeantwoordenVerwijderen
  121. Jammer dat vandaag, 7 januari het evangelie niet vertaald is in het Nederlands.
    Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  122. Wat fijn, die zachte muziek, dank!

    BeantwoordenVerwijderen
  123. Zalig die muziek. de gebeden werden mijn gebeden en lieten mij even verpozen bij de Heer. Het laatste gebed ontroerde mij, het is helemaal waar...
    deze gewijde ruimte zal ik nog bezoeken, het is vertoeven bij Jezus.
    Dank !

    Mia

    BeantwoordenVerwijderen
  124. Blij verrast door die "stille" muziek. Dank ook voor het delen van de drie teksten van uw medebroeders van de "vorige eeuw". Diep ontroerend en zo'n goede les. Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  125. Gisteren kwam ik voor de eerste maal in de Gewijde Ruimte.Het is alsof ik terug dicht bij het Tabernakel stond zoals enkele weken geleden toen ik intens Gods aanwezigheid voelde toen ik als lector de hosties naar de priester mocht brengen.Marc

    BeantwoordenVerwijderen
  126. Wilfried De Wolf31 januari 2013 om 18:39

    Een probleem waar ik voor het moment met worstel is het volgende: bij het drama van Pukkelpop een goed jaar geleden werd de vraag gesteld waar God was op het moment van het toeslaan van de wervelwind. Veel interessanter vind ik de vraag of hij het had kunnen voorkomen? En om Hem te redden ( we kunnen er moeilijk van uitgaan dat hij zo maar om een of andere reden bv als opvoeding voor anderen, slachtoffers laat sterven om te laten zien dat hij machtig is )moeten we ervan uitgaan dat hij de natuurwetten niet kan veranderen of opheffen. Nochthans heeft Hij het wel al gedaan: zie de maagdelijke geboorte,de menswording van God, de opstanding van jezus,en de consecratie in de mis!Dus ik zit met een probleem!? Kunt u mij uit dit dilemma helpen??

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Wilfried,

      Uw vraag is een interessante vraag. Nochtans weet ik niet of het een "juiste" vraag is, wat in deze het woord "juist" ook mag betekenen. U vertrekt, heel terecht, van de menselijke logica, en verlangt vanuit dat logisch menselijk denken dat God ook logisch en coherent tewerk gaat. God is evenwel, misschien gelukkig maar, niet gebonden door onze logica. Hij is vrij en heeft zijn eigen plannen. Soms moeilijk te begrijpen met onze menselijke logica. Dat kan ik alleen maar beamen.

      Verwijderen
  127. Wat een goed idee die rustige muziek: een absolute meerwaarde ! Het helpt om tot verinnerlijking te komen.
    In het evangelie van vandaag treft me heel bijzonder dat Jezus niet anders dan in gelijkenissen sprak. M.a.w. zijn boodschap kan in gewone mensentaal verder verteld !
    ChrisTine

    BeantwoordenVerwijderen
  128. Zwerftocht....Sinds een paar dagen heb ik deze site ontdekt. Bij toeval....Maar toeval bestaat niet. Alles heeft een reden..zegt men. Ik ben zoekende. Bestaat God? Ik denk voorzichtig van wel..Verkeer in zeer zwaar ( financiëel) weer en daardoor op zoek gegaan naar Jezus.
    Deze site is voor mij een openbaring, maar twijfel overvalt mij soms. Is het zó eenvoudig?
    Begin mij bewust te worden van mijn tekortkomingen als mens. Niet gering. Pijnlijk besef.

    Fantastisch initiatief deze site.....Hier in Nijmgen zitten ook Jezuïten ( Molenstraatskerk). Ik begin ze steeds meer te waarderen, hoewel ik zeker geen goede katholiek, laat staan gelovige genoemd kan worden.

    Hartelijke groet van een 'nieuweling'

    Ben

    BeantwoordenVerwijderen
  129. Welkom Ben !
    Getroffen door "Hij verlangt naar mij".
    Ik hoef alleen maar de deur van mijn hart open te zetten zodat Hij zich in mij kan manifesteren. Hij vindt mij daar (nu al) goed genoeg voor.
    ChrisTine

    BeantwoordenVerwijderen
  130. In onze wereld speelt het materiële en het economische een enorme rol. Dit zou gerust mogen minderen want dikwijls hebben we te veel en de armen te weinig. Laten we bidden dat de mensheid inspiratie vind om hier uit te geraken. Alleen met het materiële bezig zijn is niet goed voor de mens.
    Patrick

    BeantwoordenVerwijderen
  131. ik wil graag de vastenretraite volgen, maar weet niet goed hoe ik eraan begin.
    Lea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Lea,

      Surf gewoon naar http://retreats.sacredspace.ie/nl/ of klik, op de hopepage van www.gewijderuimte.www op de link naar de vastenretraite (die link vind je ongeveer op de het midden van de pagina). Dan kom je op de startpagina van de retraite. Klik vervolgens op inleiding, en je bent vertrokken.

      Ik wens je graag een deugddoende retraite!

      Nikolaas

      Verwijderen
  132. wat een mooie en persoonlijke gewijde ruimte. Wat heerlijk dat we in een tijd leven waarin tegenstellingen wegvallen tussen christenen, zoals Jezus het bedoelt! Bedankt ik heb er veel aan. Regelmatig God opzoeken vereist discipline. Je wilt het wel en toch doe je het weer niet. Dit helpt me enorm.
    Ik merk dat de site vooral is ingericht voor de avond. Is er ook iets mogelijk om de dag te beginnen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor uw vriendelijke woorden. Ook GR is heel dankbaar voor die groeiende toenadering onder de christenene.

      GR is niet speciaal geschreven naar een bepaald moment van de dag toe. De statistieken wijzen trouwens uit dat mensen met GR op de meest uiteenlopende ogenblikken van de dag.

      Toch nog eens proberen 's morgens?

      Verwijderen
  133. GR is voor mij een dagelijks 'ruggesteuntje' waar ik naar uitzie. Dank U voor dit mooie initiatief.

    Ik heb echter een kleine vraag : kan de verleden tijd van 'lopen' in volgende zin juist worden toegepast aub ?

    Kleine kinderen waren altijd welkom bij U
    wanneer Gij hier op aarde rondliept.

    Volgens mij is 'rondliep' correcter.

    Dankuwel !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor uw vriendelijke woorden!

      Ik meen evenwel dat uw taaltip niet helemaal juist is. Of preciezer, dat "rondliept" taalkundig (ook) juist is. Het oude regeltje luidt: "Gij drinkt altijd thee". En een snel grammaticaal onderzoek via het web lijkt dit te bevestigen (http://woordenlijst.org/leidraad/11/5/).

      Met herhaalde dank en verzoek om spel- of andere fouten zeker te melden!

      Verwijderen
  134. Fantastisch om onze God en Zijn zoon Jezus Christus groot te maken, ook mbv de computer.
    Ik blijf u volgen!
    Hartelijk dank, en veel inspiratie toegewenst.
    Jan Timpers

    BeantwoordenVerwijderen
  135. Hartelijk dank voor deze site. Moge God u en uw werk zegenen. Pieter Korsuize

    BeantwoordenVerwijderen
  136. Beste Nicolaas,

    Bij de JECSE-ontmoetingen in Loyola en Parijs heb ik de Ignatiaanse wijze van bidden leren kennen. Nu wordt deze voor een groot publiek op een eenvoudige wijze toegankelijk gemaakt. Geweldig mooi initiatief!
    Twee puntjes waar ik zefl tegenaan liep:
    1. Misschien is het een goed idee om een richtlijn voor de tijd per onderdeel te geven? Hoe lang ben je ergens mee bezig?
    2. Misschien is het goed om een enkele aanwijzing te geven voor het gebruik van het fragment uit de Schrift in het gebed. Het is een verrijking als reflectie op de Schrift een bron voor gebed wordt.

    Nogmaals: mooi initiatief.

    Graag tot ziens in Delft in maart,
    (maar ik realiseer me nu ineens dat je wellicht niet meer weet wie ik ben...)

    Vriendelijke groet,


    Robin

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Robin,

      Ik zie iemand voor me met een grote bos krullend haar ... Ben jij dat.

      Wat de duur van de gebeden betreft, die is zo persoonlijk verschillend ... Zolang als je er "smaak" bij hebt kan je blijven. Dat is uiteindelijk het criterium.

      Ik ben niet zeker dat ik je tweede puntje goed begrepen heb. Heb je al gemerkt dat er boven de evangelietekst staat "INspiratie nodig?" Als je daar op klikt, dan krijg je enkele tips om te bidden met die bijzondere tekst.

      Met dank en beste groet,

      Nikolaas

      Verwijderen
    2. Beste Nicolaas,

      Die grote bos rood krullend haar is inderdaad van mij.
      IK maak nu een tijdje gebruik van Gewijde Ruimte en het bevalt me goed.

      Ook de INspiratie boven de Evangelietekst heb ik inmiddels ontdekt. Mooi zo!

      Vriendelijke groet,


      Robin

      Verwijderen
  137. staat het geluid nog aan op de site? ik hoor niets terwijl ik wel de muziek op aan heb staan op mijn comp.

    BeantwoordenVerwijderen
  138. De muziek is er nog wel degelijk! Maar misschien heeft u ze wel uitgeschakeld op de website zelf? De muziek gaat ook pas aan als u op de eigenlijke meditatie van de dag gekomen bent.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik heb gemerkt dat de muziek niet meer vanzelf begint, maar als je klikt op het icoontje onderaan, lukt het

      Verwijderen
  139. Het dagelijks gebed online is voor mij een echte zegen.Ik leer God op een geheel nieuwe manier kennen. Ik verschiet ervan wat dit met mij doet.

    BeantwoordenVerwijderen
  140. ik kom dagelijks bij de gewijde ruimte. ik ben nu zelf bezig met een hernieuwde kennismaking met God. Jarenlang was erg bezig met mijn geloof maar door dingen die in mijn leven gebeurde zeker 20 jaar niks meer gedaan. Maar door droevige gebeurtenissen en door goede gesprekken met geestelijke verzorger ben ik weer met beide benen op de grond gezet. ik wil mijn in leven weer meer geloof bezig zijn. Maria

    BeantwoordenVerwijderen
  141. Voor een zoeker als ik is deze GR als een spoor, een leidraad, in die mystierieuze ontdekkingstocht naar de Bron. Oprechte dank hiervoor

    BeantwoordenVerwijderen
  142. Ik ben heel blij met de site gewijde ruimte. Prachtige naam ook want iedere ruimte waar je ook bent wordt gewijd door het gebed en de aanwezigheid van de Heer. Zelf ben ik al enkele jaren vetrouwd geraakt met het Ignatiaans gebed wat ik heb mogen leren kennen bij de gemeenschap Chemin Neuf. Het is een manier van bidden die mijn gebedsleven heeft verrijkt. Toch ben je er nooit helemaal. Soms ervaar ik perioden van grote droogte in het gebed, of ben ik gewoon niet trouw in het dagelijks gebed als ik in beslag word genomen door de drukte van de dag. Dan voel ik mij wel heel arm, want ik weet dat ik dan mezelf ook beroof van die kostbare momenten die de Heer met mij wilt delen. Gewijde ruimte kan mij helpen op die momenten ook als ik te weinig inspiratie heb, of als mijn woorden naar Hem zijn "opgedroogd". Ik waardeer deze hulp bijzonder, vooral ook omdat de teksten mij echt hebben geraakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  143. Bedankt voor deze bijzondere site. Het helpt mij om dicht bij Jezus te blijven.
    Ik heb een vraag over de weekoverdenking. Hoe kunnen slachtoffers van incest, verkrachting, huiselijk geweld of iets dergelijks met deze overdenking om gaan?
    Gods liefde is ook voor daders, dat is moeilijk voor de slachtoffers vooral voor slachtoffers van seksuele zonden. De slachtoffers zijn voor hun leven getekend.
    Zou u daar ook eens aandacht aan willen besteden in een overdenking?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor uw reactie en voor uw bedenking/vraag. Ik wil u nu al gewoon laten weten dat de eerste persoon die genoemd wordt in de volgende weekoverdenking net een misbruikt kind is ...

      Graag een mooi Paastriduüm toegewenst!

      Verwijderen
  144. Iedere dag mag ik stille tijd nemen wat een vrijheid ,
    en dankbaarheid om zo dicht bij God te mogen leven.
    Zelf heb ik iedere dag eten ,en ik weet dat God machtig is,maar als ik lees vandaag dat Jezus in dit Bijbelgedeelte het brood en de twee vissen verdeeld ,dan denk ik waarom nu die honger nood God waar bent u ?
    Gods zegen voor jullie allen

    BeantwoordenVerwijderen
  145. Hartelijk dank voor de geestelijke voeding die ons zo sereenvol wordt aangereikt . Allen hebben we nood aan spirituele voeding - alhoewel soms met andere woorden , volgens onze vermogens voor opname hiervan(zielsingesteldheid).... zoals elk lichamelijk voedsel ook soms moet aangepast worden aan onze mogelijkheid tot verteerbaar vermogen in ons lichaam .
    De vrede met U allen en in gebed verenigd !
    M.J.

    BeantwoordenVerwijderen
  146. Ik wil even een technische opmerking maken. De websites horend bij 'overschrijving' en'cheques' zijn reeds lange tijd niet toegankelijk. Is daar iets aan te verhelpen? Ik maak immers liever geen gebruik van 'credit cards'.

    BeantwoordenVerwijderen
  147. Die hongersnoden zijn verschrikkelijk. Jezus riep ons op om ons brood net zo te verdelen met elkaar. Eerlijk en rechtvaardig leven kost mij nu en hier geld. Waardoor ik misschien minder heb, minder kan kopen,minder op vakantie kan. God roept ons op onszelf aan elkaar te offeren, zoals hij voor ons deed.
    Hongersnoden hebben niet zozeer met God temaken maar met ons gebrek aan barmhartigheid en ons zeer grote hebberigheid. Ik bid dat God mij wil veranderen, hoe meer mensen veranderen hoe meer de aarde lijkt op hoe hij zou moeten zijn: een wereld vrede en op elkaar gericht zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  148. Dank u wel voor deze gewijde ruimte.
    Steeds vaker bezoek ik deze 'ruimte', die mij ruimte schenkt.
    En steeds meer besef ik: 'Uw wil geschiedde, niet de mijne'.

    BeantwoordenVerwijderen
  149. Ik zou eens graag willen weten waarom ik het woord Shamrock toebedeeld kreeg maar ik denk dat ik er nooit zal achter komen. In elk geval, het is Iers en sindsdien lees ik het dagelijks evangelie op deze site waarvoor ik zeer dankbaar ben. Nog veel succes gewenst. Nicole - België

    BeantwoordenVerwijderen
  150. Bedankt omdat ik zo de gelegenheid krijg even stil te staan bij het diepere in mij. Ik probeer dit nu zo regelmatig mogelijk te doen. Vandaag wil ik heel speciaal lief, vriendelijk zijn voor mijn omgeving.

    BeantwoordenVerwijderen
  151. Cecile Smid Nuenen, Noord Brabant18 mei 2013 om 08:32

    Ik ben via het televisieprogramma "op zoek naar God in de stilte " van de EO op deze mooie website terecht gekomen. De site verrijkt dagelijks mijn leven en gebed.
    Ik wens veel succes aan de bezoekers en de makers, dank deze laatsten hartelijk. Ik mis alleen af en toe een mooi verhaal uit het oude testament,
    Vriendelijke groet, Cecile Smid

    BeantwoordenVerwijderen
  152. Beste Cecile,

    Dank voor uw vriendelijke woorden. Het zou idd kunnen om af en toe een tekst uit het Oude Testament te gebruiken. Het principe van GR is evenwel om de evangelietekst van de dag te nemen. Op "Pray as you go" van de Britse jezuïeten wordt regelmatig gewerkt met lezingen uit het Oude Testament of uit Paulus.

    BeantwoordenVerwijderen
  153. Na een tijdje merkte ik dat ik mijn krukje opzij zette wanneer ik aan het gebed begon. Dan schoof ik naar links terwijl ik altijd in het midden voor het beeldscherm zit. Ik schuif nu nog steeds naar links.
    Het lijkt wel of Jezus minder plaats in wil nemen dan ik ooit kan. Ik lijk altijd lomp.
    Zelf denk ik regelmatig: het is God die recht met mij loopt, maar ik loop altijd mank naast Hem. Hij doet mij goed terechtkomen. Wonderlijk dat zo'n groot God zo nederig wil zijn. Daarin schiet ik haast hopeloos te kort. Toch word ik er niet door ontmoedigd.
    Ik had er wel bij willen zijn toen Jezus uit Zijn graf kwam.

    BeantwoordenVerwijderen
  154. Beste Nicolaas
    ik wil gewoon even melden dat de site off-line is !
    Via een omweg kon ik wel op deze bladzijde.
    Hopelijk kan er snel aan verholpen worden.
    Hartelijke groet,
    ChrisTine

    BeantwoordenVerwijderen
  155. Dujardin Marie-Jeanne29 mei 2013 om 14:38

    Ik probeer het dagelijks ... Soms lukt het mij niet ...Maar de dagen dat ik er echt de tijd voor neem ... Wordt ik steeds "beloondt" door Onze Goede God !

    BeantwoordenVerwijderen
  156. IK bid nu dagelijks eerst het Kroontje van de Goddellijke Barmhartigheid voor ik de Gewijde Ruimte betreed s avonds Warme groet
    Marc

    BeantwoordenVerwijderen
  157. Ik kleiner en Hij, mijn liefhebbende Schepper, steeds groter !


    PS Nicolaas de muziektoets werkt momenteen niet
    meer. Ik vind het zo een meerwaarde, dat ik
    het graag even signaleer.

    BeantwoordenVerwijderen
  158. Beste ChrisTine,

    Idd, en dat is gewild. GR is de laatste dagen een paar keer offline geweest. Dat had onder meer te maken met die "muziektoets" die zorgde voor technische problemen.

    Er wordt aan gewerkt!

    BeantwoordenVerwijderen
  159. Vandaag 5 juni is het de Feestdag van Sint Bonifacius. Waarom heeft de Gewijde Ruimte dit niet vermeld?

    BeantwoordenVerwijderen
  160. Ik was de site een tijdje uit het oog verloren, maar vond hem vandaag terug...
    Soms lijkt alles uitzichtloos, maar juist dan mogen we geloven dat Hij weer Leven schenkt.
    Dank je wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  161. Het is Hij die telkens weer aan mijn mouw trekt en mij doet verlangen om hier tijd voor te maken :-) En ik ... ik mag telkens weer ontdekken hoe deugddoend en leven-gevend dit is.

    BeantwoordenVerwijderen
  162. Enkele weken geleden bracht ik een weekend door in de Paulusabdij en een van de leden van de gemeenschap Chemin Neuf noemde de website "Gewijde Ruimte". Sindsdien "bid" ik elke ochtend en avond met de teksten als leidraad. Uw website is voor mij als worstelende zoeker een zegen. Heel veel dank! Inez

    BeantwoordenVerwijderen
  163. Dank je wel Nicolaas, dat je me elke dag weer help om bij mijn ( onze) Vader te komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  164. Zoveel "dank" voor de verhelderende wekelijkse reflecties.
    Ze zijn écht bemoedigend en bevrijdend !

    Een vraag je ook ;
    al 2 maal blijf ik steken op het zinnetje :
    'Dat ik het geschenk van het leven nooit voor lief zal
    nemen ...'
    Hoe moet ik dit verstaan ?

    Verbonden groet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik sluit me graag aan bij wat hieronder reeds geschreven werd!

      Verwijderen
  165. Ik heb dit zinnetje altijd zonder nadenken maar intuïtief begrepen als: dat ik het geschenk van het leven niet als evident zou zien. Ik hoop dat dit hetzelfde is als 'voor lief nemen'.

    BeantwoordenVerwijderen
  166. Vandaag is het de Feestdag van de Apostelgelijke Sint Maria van Magdala. Waarom is zij niet vermeld in de Gewijde Ruimte?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. U zal al gemerkt hebben dat we niet alle heiligen vermelden. Om uiteenlopende redenen verkiezen we ons te beperken. Maar dat Maria Magdalena tussen de mazen van het net is geglipt is gewoon een vergissing. Hopelijk "verschijnt" ze volgend jaar wel!

      Verwijderen
  167. Mee dankbaar om wat Ignatius van Loyola ons naliet
    voor u beste Nicolaas en uw medebroeders wereldwijd ;
    een "fijne feestdag" !

    BeantwoordenVerwijderen
  168. Te lang van weg geweest ...
    Blij dat ik vandaag terug naar de gewijde ruimte kon ...en dankbaar

    BeantwoordenVerwijderen
  169. Morgen 9 augustus is het de feestdag van de heilige martelaar Theresia Benedicta van het Kruis, Edith Stein. Kan zij voor morgen 9 augustus op de lijst van Gewijde Ruimte worden geplaatst? dank U.

    BeantwoordenVerwijderen
  170. Net deze site ontdekt. Als jonge ondernemer werk ik elke dag aan mijn computer, en is deze site een godsgeschenk. Ik 'vond' nooit de tijd om te bidden, nu lukt dat wel. Dank je wel!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor deze post die ons ten zeerste verheugt! Daarom doen we het net.

      Aarzelt u niet om ook collega's attent te maken op onze website!

      Veel mooie momenten toegewenst in de Gewijde Ruimte!

      Verwijderen
  171. 's avonds als laatste na het computerwerk, is het lezen van het dagelijks gebed rustgevend en verkwikkend in die zin, dat het nogmaals de essentie in onze gedachten voorop plaatst en de rest relativeert en op afstand houdt. Dank U.

    BeantwoordenVerwijderen
  172. Op weekend met de prints van gewijde ruimte in de reistas ... zo kan ik ook elders mijn dag goed inzetten :-)
    Bedankt voor die mogelijkheid !

    BeantwoordenVerwijderen
  173. Vrijheid




    Ik vraag om de genade om te geloven
    in wat ik zou zijn, in wat ik zou kunnen
    als ik zou toelaten dat God, mij voortdurend blijft scheppen, leiden en kneden
    Wat me treft; ik kan God al dan niet toelaten, om me te scheppen,te leiden en te kneden. Hoe kan ik me zo onthechten van ideeë,waan- en ongeloof, bijgeloof, schuldervaring, al dan niet terechte schuld. Ik erken dit bij de rijke jongeling, die alle geboden onderhoudt. Jezus raadt hem aan om alles te verkopen: alles wat hem bezwaart, fysiek en psychisch , Pas zo kunnen we onszelf worden,ons laten scheppen naar Gods beeld en gelijkenis.

    BeantwoordenVerwijderen
  174. Dank voor uw wekelijkse bezinningen ; ze zijn een stimulans en een echte bron van inspiratie.
    Gods stem horen die mij fluisterend toespreekt en roept doorheen kleine, alledaagse dingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  175. Voor Nederlanders is het woord 'bedenkingen' gerelateerd aan twijfel. 'ik heb er zo mijn bedenkingen over' = 'ik heb er zo mijn twijfels over'. Is er een ander woord mogelijk bij de tekst van de dag? 'enkele gedachten' bijvoorbeeld?

    BeantwoordenVerwijderen
  176. De gewijde ruimte is voor mij thuiskomen,in stilte dichtbij Hem zijn. Ik verwonder mij over de rust en liefde die er is.
    Deze rust en liefde blijft aanwezig als een nieuwe dag begint, ik voel mij gedragen.

    BeantwoordenVerwijderen
  177. Het naast mekaar plaatsen van gehuwd en celibatair leven in enkele woorden vind ik veralgemenend.
    Bij celibatairen en gehuwden kan er streven (bewust, onbewust ) naar rijkdom en macht bestaan
    Idem is er bij beiden de verleiding om af te glijden naar comfort en egoïsme.
    Voornoemde kenmerken zijn allen "des mensen", en is ons dus niet vreemd.
    Ons geloof, via gewijde ruimte, nodigt ons uit om daar "iets" mee te doen,eventueel veranderen in de geest van Jezus' verhaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  178. Na een zoektocht ben ik op uw site terecht gekomen. De teksten, gebeden, filmpjes geven mij veel inspiratie en rust om de dag te beginnen. Heel veel dank. Ik hoop dat u nog lang doorgaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  179. Als je denkt dat alles tevergeefs is krijg je een teken. Dit teken was 'Gewijde Ruimte' te krijgen na een avond bezinning over 'putten uit de bron'. De site straalt stilte, vrede en verbondenheid uit. Het gebedsmoment met het evangelie brengt me 'in de dag' .
    op een hoopvolle manier.
    Dank dat jullie er zijn.

    BeantwoordenVerwijderen